Мања слова Већа слова РСС
>

Састанак директора Агенције са Амбасадором Италије у Црној Гори

Састанак директора Агенције са Амбасадором Италије у Црној Гори
Датум објаве: 08.02.2019 07:51 | Аутор: АКВО

Испис Штампај страницу


Састанак директора Агенције проф. др Срђе Поповића и Амбасадора Италије у Црној Гори Луке Целиолија (Луца Зелиоли) одржан је у четвртак 7.2.2019. године у просторијама Агенције за контролу и обезбјеђење квалитета високог образовања.

Директор Агенције је изразио захвалност поводом одржавања састанка и намјера за успостављање билатералне сарадње Црне Горе и Италије у области обезбјеђења квалитета високог образовања. Он је упознао Амбасадора са надлежностима Агенције као и са активностима које су реализоване од оснивања и формалног почетка рада до данас.

Саговорници су се сложили да је размјена искуства веома важна у процесима обезбјеђења квалитета посебно се осврћући на искуства која се тичу учлањења агенција у међународне организације као што су ЕНQА и ЕQАР. У том смислу, договорени су даљи кораци у успостављању билатералне сарадње између инсититуција које се баве квалитетом високог образовања ове двије земље. Заступљеност италијанског језика на свим нивоима система образовања и значајан број црногорских студената у Италији ствара потребу за интезивнијом сарадњом свих учесника у оба система.