Manja slova Veća slova RSS
>

Održan sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore

Održan sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore
Datum objave: 27.11.2018 08:13 | Autor: AKVO

Ispis Štampaj stranicu


Sastanak sa predstavnicima Univerziteta Crne Gore održan je danas u prostorijama Agencije. Sastanak je imao za cilj definisanje pojedinosti vezanih za unapređenje forme studentskih anketa, razmatranje pitanja ESGa kao i definisanje oblasti i dinamike buduće saradnje dvije insitucije.
Direktor Agencije prof. dr Srđa Popović je naglasio da je podizanje kvaliteta visokog obrazovanja u Crnoj Gori zajednički posao Agencije i institucija visokog obrazovanja. Takođe, predstavljene su nedležnosti novoformiranog organa, strateški ciljevi, tekuće i buduće aktivnosti. Između ostalog, na sastanku je bilo riječi o Zakonu o visokom obrazovanju i njegovoj primjeni, uvođenju novog modela studija, procesima akreditacije studijskih programa kao i reakreditacije ustanova visokog obrazovanja.
Predstavnici Univerziteta Crne Gore istakli su posebno zadovoljstvo povodom formiranja Agencije, imajući u vidu da procesi i postupci koji su sada nadležnost ovog organa su od velike važnosti za kvalitetan razvoj segmenta visokog obrazovanja. Takođe, istakli su aktivnosti i namjere Univerziteta Crne Gore u procesu usklađivanja modela studija sa novim Zakonom o visokom obrazovanju ali i istaknuti su problemi sa kojima se institucije suočavaju u pomenutim postupcima.
Na sastanku je dogovorena dalja dinamika i proces uspostavljanja međusobne saradnje i zajedničkog rada na jačanju kapaciteta u oblasti visokog obrazovanja.
Ispred Univerziteta Crna Gore prisustvovali su prorektorica Univerziteta Crne Gore prof. dr Nataša Kostić i doc. dr Sanja Peković direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta.

AKVOAKVO